Autor: Informer.rs

08.08.2021.

11:50

Foto: Reuters

Sport

SRBIJA JE VELESILA! Nadmašili smo sve u regionu po broju medalja! Ovo je konačan bilans!

U Tokiju je Milica Mandić osvojila zlatnu medalju u tekvonodu u kategoriji 67+ kilograma, to je bilo prvo zlato za Srbiju u Tokiju.

Informer

 

Dugo smo čekali na novo, ali je vredelo. Karatistkinja Jovana Preković je ušla u istoriju, na prvom takmičenju u karateu na OI osvojila je najsjajanije odličje.Vaterpolisti su novo zlato doneli poslednjeg dana takmičenje.

Informer

 

Srebro je Srbiji doneo Damir Mikec u u disciplini 50 metara vazdušni pištolj, a bronzanu medalju baksetašiTijana Bogdanović u tekvondou u kategoriji do 48 kilograma, rvač Zurab Datunašvili u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma, i strelac Milenko Sebić  u disciplini 50 metara puška trostav, kao i odbojkašice.

Informer

Jovana Preković

Po broju medalja Srbija je nauspešnija u regionu! Hrvatska ima tri zlata, tri srebra i dve bronze na 26. poziciji. Tri zlata ima i Slovenija: Primož Roglič u biciklizmu, Janja Garnbret u sportskom penjanju i Benjamin Savšek u kanu slalomu, ali ukupno samo pet medalja.

Informer

Informer

 

Pobedu u ukupnom plasmanu ostvarili su sportisti SAD, koji su imali najviše osvojenih medalja - 113, a uz to su imali i najviše zlatnih sa 39. Pored toga, imali su 41 srebro i 33 bronze. Druga je Kina sa skorom 38 - 32 - 18, dok su Japanci treći sa 27 zlata, 14 srebrnih medalja i 17 bronzi.

Konačan bilans možete OVDE da pogledate.

Bonus video