Autor: Informer.rs

10.08.2021.

10:25

Foto: tanjug

Sport

HVALA SRBIJO, OVO JE ZA VAS! Filipović se slomio i zaplakao! Suze koje su pogodile celu Srbiju!

Zlato u Tokiju poslednje je kojim nas je ova generacija obradovala, pa je emocije bile izuzetno jake. Nisu mogli, a ni hteli zlatni momci da sakriju suze. 

Naše vaterpoliste je dočekao gromoglasan aplauz, a potom se aerodromom orilo "Šampioni! Šampioni!", "Srbija, Srbija!", kao i stihovi "Donesi kući zlato što se zlati", pesme "Igraj i pobedi"...

Informer

 

Filip Filipović je bio emotivan prilikom obraćanja naciji.

- Hvala na ovako divnom dočeku. Ja sam samo jedan od ovih najboljih momaka, od 13 veličanstvenih - kazao je Filip i nastavio:

-  Velika mi je privilegija biti deo ekipe i kapiten na kraju jedne divne epizode, na kraju jednog najlepšeg i za neke od nas poslednjeg plesa. Hvala momcima što smo verovali do kraja, hvala ovom čoveku pored mene (Dejan  Savić) što nas je trpeo i verovao u nas, sigurni  potajno i plakao i molio se da se sve završio kao što se završilo. Vredelo je svakog sekunda maltretiranja na trenizima i utakmicama. Siguran sam da smo učinili naciju ponosnom, pre svega naše familije i prijatelje. Ima mnogo odricanja, ali kada se ovako završi sve ima neki smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas - poručio je kroz suze Filip.

Informer

 

Srbija je u Tokiju osvojila rekordnih devet medalja, od čega tri zlatne. Srpskim sportskim herojima će u utorak u 21h biti priređen svečani doček ispred Skupštine grada Beograda.