Autor: Informer.rs

11.08.2021.

18:32

Foto: reuters

Sport

Samo Savića ne smemo da nerviramo! Za Srbiju ću dati sve! Zlatni vaterpolista ponovo održao čas patriotizma!

Uspeli su Dejan Savić i njegovi momci da nas razmaze kroz poslednje godine sa novim uspesima, a ništa manje nismo očekivali ni kada su u pitanju Olimpijske igre. 

Iako je Srbija sporo krenula, dva poraza u grupi, zlato je ponovo tu, a prelomni momenat za naše momke bila je sporna odluka rumunskog sudije da prizna gol Špancima iako nije bilo validnih dokaza za tako nešto. 

- Možda je to i istina. Kada je sudija pokazao da je gol priznat u nama se probudio inat, osećaj nepravde u tom momentu je bio neverovatan. Razjarili smo se svi. Baš smo dobro odreagovali na takvu nepravdu i iskoristili to u našu korist - rekao je Dušan Mandić za "Mondo". 

Informer

Finale sa Grcima donelo je novo zlato Srbiji, iako su navijači očekivali laganu pobedu, Delfini su bili spremni na žestoko borbu sa Helenima. 

- Grci na papiru možda jesu slabiji protivnik, ali su pokazali zašto su došli do finala. Dva puta su dobili Mađarsku, drugog favorita za osvajanje. Nije bilo lako ostati hladne glave, pritisak uvek postoji, posebno u meču za zlato na Olimpijskim igrama. Uspeli smo. Svaka čast svima, preponosan sam i presrećan - ističe srpski bombarder. 

Nažalost, utakmica sa Grčkom označila je kraj jedne ere, sedmorica zlatnih oprostila su se od reprezentacije, a Dušan je predodređen da povede novu generaciju do novih medalja. 

- Spreman sam za sve kada je u pitanju Srbija. Šta god da se stavi ispred mene, prihvatiću i pokušaću da ispunim sve - ističe srpski vaterpolista. 

Informer

Finale je obeležila legendarna izjava Dejana Savića koji je na tajm-autu podviknuo "Nemojte da me nervirate", a Mandić otkriva da je to zapravo glavna stvar na utakmicama. 

- To je u stvari najbitnije. Samo njega ne smemo da nerviramo, sve drugo može - podvukao je Mandić.