Autor: Informer.rs

11.08.2021.

21:43

Foto: tanjug

Sport

Olimpijski šampion nije rekao zbogom! Sjajne vesti za srpski vaterpolo!

Vratili su se heroji iz Japana, po ko zna koji put doživeli čuveni balkon, a mnogi od njih odlučili su da se oproste i završe reprezentativne karijere, ali jedan od njih nije Branislav Mitrović iako je na startu delovalo tako. 

Informer

"Ministar odbran" kakav je nadimak dobio nakon Igara u Tokiju je gostovao na RTS-u gde je rekao da se ne oprašta od reprezentacije, te da će biti na raspolaganju selektoru kada god bude trebao Srbiji. 

-  Ta odluka se ne nalazi kod mene. Ne osećam se umornim i zasićenim, prepustio bih to selektoru, zna se ko se pita - rekao je Mitrović i nastavio. 

- Sve dane koje smo proveli u Tokiju, osetili smo energiju da dolazi iz Srbije. Jednostavno, bila nam je potrebna potvrda koliko je ta energija snažna i dobili smo je sinoć na balkonu.

Meč sa Špancima doneo je posebnu dramu, nakon poraza u grupi, Delfini su oštećeni kada je rumunski arbitar priznao gol, ali je to pomoglo srpskom timu da se vrati i izbori veliko finale. 

- Što se tiče utakmice sa Španijom, mislim da je jedna odluka prelomila. Da li je bio gol ili nije bio gol, ne mogu da tvrdim... Ali, taj momenat nam je pomogao, iskoristili smo srpski inat i pobedili utakmicu - dodaje srpski golman. 

Informer

Danas je isplivao u javnost metod Dejana Savića kojim je pripremio naše vaterpoliste za veliko finale. 

- Jedna od njegovih najvećih vrlina jeste što u psihološkom aspektu poznaje sve svoje igre, posebno nas koji smo tu dugo. Trener mora biti posvećen i tom delu posla. Pretpostavljam da je on znao da nas taktički ne može popraviti pred Grčku, ali je uspeo da nam izazove veću emociju, da pobeda nad Španijom ne bude dovoljna. Emocija je bilo toliko da su u jednom trenutku mogle da se preliju - podvukao je Mitrović.