Autor: Informer.rs

12.08.2021.

23:07

Foto: reuters

Sport

Neverovatna odluka Australijanaca! Svi sportisti posle Olimpijskih igara idu u karantin!

Pokazala je Australija koliko su stroga pravila vezana za suzbijanje koronavirusa tokom Australijan opena. Da se situacija nije mnogo promenila govore vesti koje prenosi BBC, a koje se odnose na dug karantin koji čeka sve olimpijce iz ove zemlje po povratku u domovinu. 

Informer

Kako prenosi BBC, olimpijce iz države Južna Australija čeka karantin od 28 dana. Ipak, karantin će biti podeljen u dva dela. Prvi će biti sproveden odmah po sledanju u Australiju, trajaće 14 dana i odnosi se na sve sportiste, dok će sportisti iz Juže Australije još dve nedelje biti u karantinu. 

Za presedan kakav nije zabeležen u svetu kriva je sve lošija pandemijska situacija u južnom delu zemlje zbog kog su tamošnje vlasti morale da se odluče na ovakav korak, a Olimpijski komitet Australije oštro je negodovao odluke države. 

- Dok druge zemlje širom sveta dočekuju svoje sportiste i proslavljaju njihov povratak s Olimpijskih igara, mi izlažemo naše takmičare najokrutnijem i najnemarnijem tretmanu. Oni su kažnjeni jer su na najbolji mogući način prestavljali svoju zemlju na Igram - rekao je Met Kerol, izvršni direktor Olimpijskog komieteta Australije.

Odluka je duboko pogodila brojne sportiste koji će morati da presede naredne četiri nedelje, a jedan od njih je i teniser Luk Savil koji je osudio postpuak Južne Australije. 

Informer

- Sramota me je što sam Južnoaustralijanac. Šta se zapravo dogodilo s našom državom? - rekao je Savil. 

Uz to, sportisti su za novosti saznali tek dva dana pre dolaska u Australiju što ih je dodatno pogodilo. Iako u Tokiju nije zabeležen pozitivan test kod sportista iz Australije, državne vlasti su bile nepokolebljive u odlukama, a primera radi zbog odlaska na Olimpijske igre, gde je predstavljala svoju zemlju, australijska softbolerka Bel Vajt neće videti svoje najbliže punih 87 dana!