Autor: Informer.rs

13.08.2021.

12:01

Foto: Starsportphoto

Sport

VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Srpskim olimpijcima isplaćeno 2.5 miliona evra!


Kako se navodi u saopštenju, novčana nagrada u istom iznosu pripala je i njihovom treneru Dejanu Saviću.

Takođe, Vlada Srbije donela je odluku da se novčana nagrada u iznosu od 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) isplati sportistkinji Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini karate, borbe - kumite. Isti iznos pripao je i njenom treneru Roksandi Atanasov.
 

Informer

 


Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, članovi Vlade doneli su odluku da se svim članicama ženske odbojkaške reprezentacije, kao i njihovom treneru Zoranu Terziću, dodeli novčana nagrada u iznosu od po 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Na sednici je doneta odluka da se istim iznosom (po 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti) nagradi i sportista Zurabija Datunašviliji i njegov trener Vojislav Trajković, za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u olimpijskoj sportskoj disciplini - rvanje.

Informer

 

Za najsjajnije odličje Srbija izdvaja 70.000 evra, a Ruska Federacija 46.000 evra. Osvajači srebra dobiće 60.000 evra a bronzane medalje 50.000 evra.

Srpski sportisti su u Tokiju borili sve rekorde i postigli sjajan uspeh, osvojili su devet medalja, što je najbolji rezultat u istoriji.

Bonus video