Autor: Informer.rs

13.08.2021.

23:53

Foto: Instagram/Dajana Bošković

Sport

DUEL DVE SESTRE U BEOGRADU! Tijana Bošković predvodi Srbiju, a Dajana Bosnu!

Odbojkašice Srbije su nedavno osvojile bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već za šest dana očekuje ih početak Evropskog prvenstva koje će delimično biti održano i u Beogradu.

I već na startu najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković (24) odmeriće snage protiv svoje sestre Dajane koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu!

Evropsko prvenstvo startuje 18. avgusta, a dan kasnije u Beogradu će igrati dve Srbija i Bosna. Srpkinje brane evropsku krunu, a za odbojkašice BiH će to biti istorijski meč - prvi na šampionatu Evrope. 

Informer

 

taj meč biće posaban za sestre iz Bileće. Tijana Bošković je najbolja odbojkašica sveta, osvajala i Svetsko prvenstvo kao i Evropsko, uz dve medalje sa Olimpijskih igara, a u Tokiju je nedavno bila i najbolja korektorka.

S druge strane mreže biće njena sestra Dajana, koja je tri godine starija. Ona je svojevremeno otišla na koledž u SAD, a posle završetka studija je rešila da nastavi da igra odbojku.

Informer

 

Ovo će biti prvi put da se sestre Bošković susreću u meču reprezentacija, ali su se već jednom prilikom nadmetale u klupskoj odbojci. Tijana igra za turski Ezačibaši, dok je Dajana u turskom Kuzejboruu.

Bonus video