13.08.2021.

15:04

Foto: Informer

Sport

DUŠKO PIJETLOVIĆ SA NASLEDNICIMA U POSETI INFORMERU! Biće još Pijetlovića u reprezentaciji Srbije! /VIDEO/FOTO/

Braća Pijetlović su rekla zbogom vaterpolo reprezentaciji Srbije, ali imaće ko da ih nasledi, otkriva sjajni centar Duško Pijetlović!

Trofejni reprezentativac naše zemlje posetio je redakciju Informera zajedno sa sinovima Stefanom i Petrom. Stariji Petar u septembru treba da krene u školu i interesuju ga čak tri sporta, ali kaže da je njegov krajnji cilj vaterpolo.

Zlato u Parizu

Mlađi momci su stasali da budu lideri i verujem da mogu da ponove uspeh u Parizu
Duško Pijetlović


- Treniraću košarku, vaterpolo i boks u isto vreme, a onda ću samo vaterpolo - kaže Petar, a Duško dobacuje:

- Zna da treba da se bije u vodi, pa će zato i na boks.

Nema lepšeg života

Stefan, bar kako tvrdi njegov stariji brat, više je zainteresovan za fudbal, ali Duško otkriva da nigde nisu srećni kao u bazenu.


- Siguran sam da, ako počnu da treniraju vaterpolo, neće napustiti bazen. Pogotovo to mislim jer kad ih uvedem u bazen, ne mogu da ih nateram da idu kući. Naravno, pustiću ih da biraju. Moj cilj je da u školi budu dobri, a da treniraju zbog zdravlja i pristupa životu, pa šta bude. Gojkov jedanaestogodišnji sin već uveliko trenira u Partizanu. Vaterpolo se ozbiljno trenira u svakom slučaju, treneri su posvećeni deci, što se i vidi kroz uspehe reprezentacije. Njegov sin je trenirao i druge sportove, ali nisam nikad video da je toliko zagrejan i da je prihvatio neki sport kao vaterpolo - otkriva Duško.

Informer

Duško Pijetlović sa sinovima u Informeru



Vaterpolista, koji će od naredne sezone nastupati za Novi Beograd, kaže da je na balkonu u utorak poželeo da i njegova deca to dožive.

- Vodio sam decu na balkon i samo sam pomislio da bih sve na svetu dao da se popnu tamo i prožive sve što sam ja proživeo. Kako sreću i smeh, tako i patnju i suze. Lepši život nisam mogao da zamislim - kaže Pijetlović.

Informer

Dušan Mandić je nakon dramatične borbe u polufinalu protiv Španije i neviđene krađe sudija zaplakao pred kamerama. Pijetlović kaže da se ni on ne bi suzdržao da su ga zaustavili za izjavu.
- To što je bilo protiv Španije nikad nisam doživeo. Mandićeva izjava i izliv emocija je možda nešto najiskrenije što sam ikada video u sportu. Plakao bih i ja da me je u tom momentu neko nešto pitao. Buknulo je u nama sve što se skupljalo pet godina. Pričao sam baš sa Milanom Aleksićem koliko smo u finalu bili emotivno prazniji i manje smo se radovali nego posle polufinala protiv Španije. To je neverovatno - otkriva Pijetlović.

Emotivno istrošen

Osim njega, od reprezentacije se oprostio i njegov brat Gojko, kao i još petorica reprezentativaca. Duško kaže da nema šanse da se predomisli i da je potpuno svestan da više nije reprezentativac.

- Mislio sam da neću biti svestan, da će mi biti žao. Spremao sam se dugo za to, a sve se odužilo i zbog korone. Istrošio sam se emotivno i shvatio da sam uradio pravu stvar. Mlađi momci su stasali da budu vođe i njima moramo da prepustimo ovo. Nikola Jakšić i Dušan Mandić su najtraženiji vaterpolisti na svetu. Trudiću se da idem na svako takmičenje i bodrim ih, a mislim da će biti podjednako dobri, ako ne i bolji od nas i da će ponoviti uspeh u Parizu za tri godine - kaže osvajač 33 medalja sa Srbijom.

Informer

 


 

Srpski kafić u Olimpijskom selu

Duško Pijetlović otkriva da su on i njegovi saigrači napravili kafić za srpske sportiste u Olimpijskim selima u Riju i u Tokiju, gde su zajedno prebrodili poraze.

- Mi Srbi ne možemo bez druženja, kafe i kućne atmosfere. Preko puta nas su bili Holanđani, kod njih taj kafić verovatno ne bi prošao. To što smo svi zajedno sedeli tu davalo nam je vetar u leđa. Mislim da je svima lakše bilo da dođu i podele emocije, pogotovo kada završe na četvrtom mestu kao košarkašice ili Ivana Španović - kaže Duško.