Autor: Informer.rs

19.08.2021.

17:47

Foto: Instagram.com/omladinaisport

Sport

Sve je spremno za Paraolimpijske igre! SRPSKI sportisti idu po MEDALJE u Tokio!

Srbiju će na Paraolimpijadi u Tokiju predstavljati dvadeset takmičara, a gosti "Jutarnjeg programa" na RTS-u bile su atletičarka Saška Sokolov i skakač u dalj Nemanja Matijašević od kojih se očekuju medalje u Tokiju. 

Informer

- Tako je, dvadeset takmičara kojima je pridodat jedan vozač. Za razliku od ranijih olimpijada, ovoga puta će zbog svih ovih mera naši sportisti ići u četiri ili pet grupa, i vraćati se dan posle završetka svojih nastupa - rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije. 

Nažalost, u Tokiju neće biti publike kao što je nije bilo ni na nedavno završenim Olimpijskim igrama, a srpska atletičarka Saška Sokolov spremna je da u Japanu napadne medalje u tri discipline. Saška će se takmičiti na 100 i 200 metara i bacanju koplja. 

- Iskreno, postoji žal što neće biti publike. Kada je publika tna stadionu to je drugačija atmosfera i uvek date više od sebe. Ipak, to nas neće sputati da damo svoji maksimum i prikažemo tamo sebe u najboljem svetlu. Fokusirni smo i ja i Nemanja na svoje discipline - kaže Saška Sokolov. 

Nemanja Matijašević će pokušati da skokom u dalj donese medalju u Srbiju, a naš atletičar ističe da prija podrška koju paraolimpijski tim oseća svakodnevno. 

Informer

- I ja sam dok nisam postao deo paraolimpijskog tima nisam imao toliko svest o tom delu sporta, iako ceo život pratim i gledam sport. Ali sad, kad sam tu, ljudi me prate, pitaju o rezultatima, znaju i neke moje protivnike. Potpuno se digla svest o tome - istakao je Matijašević. 

Paraolimpijske igre u Tokiju počinju 24. avgusta, a na njima će učestvovati oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja.