Autor: Informer.rs

19.08.2021.

18:17 >> 18:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

ŠAMPIONKE SILOVITE NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA! Srbija PREGAZILA Bosnu i POBEDOM krenula ka TREĆOJ TITULI! /FOTO/

Aktuelne evropske šampionke odbojkašice Srbije silovito su krenule u odbranu trona i trećeg vezanog trofeja Starog konintenta! Pokušale su najbolje odbojašice Bosne i Hercegovine da pruže otpor našim šampionkama i dobro im je išlo, ali samo u prvih osam poena - 3:0 (25:11, 25:18, 25:14)!

Informer

Igralo se egal do rezultata 4:4 kada je blok Milene Rašić poslao Tijanu Bošković na servis, a srpska bombarderka je sa tri asa odvela našu reprezentaciju do prve osetnije prednosti. Kako je prvi set odmicao Srbija je bila sve "slobodnija", dok su Bosanke ređale greške i na kraju doživele debakl - 25:11. 

Zanimljiva situacija viđena je u drugom poenu drugog seta! Digla je Mina Popović loptu za Tijanu Bošković, ali je sa druge strane mreže čekala rođena sestra Dajana i uspela da zaustavi napad Srbije. Repetale su sestre Bošković svaka sa svoje strane mreže u nastavku meča. Imala je Srbija velikih problema u drugom setu pri servisu, koristile su to Bosanke i posle greške Bojane Milenković otišle na +3. 

Informer

Ipak, nakon minuta predaha vratile su se Srpkinje "na staro" i preokrenule rezultat. Veliki prbolem je pravila Dajana Bošković za koju naša odbrana nije imala rešenje. Dobro je delovao prijem Bosne i Hercegovine, ali ni to im nije pomoglo protiv naše reprezentacije. 

U trećem setu nije bilo pitanja ko će stići do pobede! Povukao je najjači tim Zoran Terzić, šansu da se upiše pred domaćom publikom dobila je i Stefana Veljković koja se posle trudnoće vratila odbojci. Srbija je dobila poslednji set sa 25:14 i tako na najbolji mogući način stigle do pobede na otvaranju Evropskog prvenstva. 

Informer

Naše devojke u subotu očekuje drugi meč na turniru. Rival šampionkama Evrope u 21 čas u Beogradu biće Francuskinje, dok će Bosna i Hercegovina na megdan Azerbejdžanu od 18 časova istog dana.