Autor: Informer.rs

24.08.2021.

18:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

BOSANKE PRED ELIMINACIJOM! Belgijanke PREJAKE!

Odbojakšice Belgije su opravdale ulogu favorita protiv Bosne i Hercegovine u petom kolu grupe A na EP u Beogradu i obezbedile palsman u osminu finala.

Reprezentacija BiH se nalazi pred eliminacijom jer joj je potrebna pobeda nad Rusijom i poraz Francuske od Azerbejdžana da bi prošla dalje, a šanse za to nisu velike!

Odbojkašice BiH u finišu prvog seta i vođstva od 22:20 su osvojile samo jedan od šest poena.

Informer

 

Držala se ekipa iz komšiluka i na početku drugog seta ali su Belgijanke sredinom seta na krilima Brit Herbots stekle lepu prednost koju nisu ispuštale.Ona je sa 20 poena bila najbolja igračica, dok su na drugoj strani Dajana Bošković i Edina Selimović osvojile po 12.

U grupi B selekcija Nemačke je zabeležila treću pobedu u uvodnoj fazi. Nemice su slavile protiv Grčke – 3:0 (25:20, 25:17, 25:22) i sada imaju skor 3-1. Grkinje su završile grupnu fazu bez pobede, na začelju imaju skor 0-5 i samo dva osvojena seta.

Derbi grupe D u kome su se sastale do sada neporažene Turska i Holandija, dobila je ekipa koju sa klupe vodi selektor Đovani Gvideti. Turkinje su slavile 3:0 (25:21, 25:21, 25:20), pa će u osminu finala uskočiti sa prve pozicije. Vicešampionke Evrope su ostvarile svih pet pobeda u grupi, a izgubile su samo jedan set.

Do petog trijumfa u Klužu Tursku je predvodila Eda Erdem, koja je bila najefikasnija sa 16 poena. 

Srbija i Azerbejdžan igraju od 20:00!