Autor: Informer.rs

25.08.2021.

23:26

Foto: Starsportphoto

Sport

MOŽEMO JOŠ DESET DA IH NE POBEDIMO, ALI DA OSVOJIMO ZLATO! Selektor JASAN posle teške pobede!

Velika borba i na kraju još veća pobeda za naše odbojkašice! Vodila je Srbija sa 2:0, uspele su Ruskinje da se vrate i izjednače, ali su evropske šampione poslednji set odigrale na nivou i posle 20 godina savladale Rusiju. 

Protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva, četvrtog iz grupe C, saznaće naknadno, a selektor Zoran Terzić bio je polovično zadovoljan nakon trijumfa. 

Informer

- Što se mene tiče, možemo da ih ne pobedimo još 10 godina, a da osvajamo zlatne medalje. Ja bih bio prezadovoljan. Gleda se krajnji rezultat, a ne jedna utakmica. Nama su bila potrebna dva seta da budemo u prvi u grupi, pa je zbog toga došlo do pada motivacije i koncentracije i videlo se na terenu da to nije bila ista ekipa kao u prva dva seta. Pravile su nam Ruskinje problem tamo gde su najjače, a peti set smo dobili na iskustvo i želju zbog gledalaca - rekao je selektor Zoran Terzić nakon meča. 

Srpkinje su pre Rusije redom dobijale Bosnu i Hercegovinu, Francusku, Belgiju i Azerbejdžan, te su sa maskimalnih pet pobeda završile prvu fazu takmičenja po grupama.