Autor: Informer.rs

26.08.2021.

20:28

Foto: Starsportphoto

Sport

POZNAT JE NAREDNI PROTIVNIK ODBOJKAŠICA! Srbija saznala RIVALA u osmini finala!

Završena je grupna faza takmičenja na Evropskom prvenstvu u odbojci, a srpske šampione ostale su neporažene nakon prvog dela. Ipak, sada sledi ono pravo. 

Na red je došla eliminaciona faza takmičenja, a prvi rival Srbiji biće odbojkašice Mađarske. Malo je falilo da Mađarice ispadnu, ali su se rezultati u grupi poklopili, te će one biti naše naredne protivnice. 

Srpkinje u osminu finala stižu kao prvoplasirana ekipa grupe A, a Mađarska kao tim koji je u grupi C u Zadru zauzeo četvrtu poziciju. One su ostvarile samo jednu pobedu koja im je bila dovoljna za prolaz. 

Informer

U istoj grupi Italijanke će proći dalje sa prve pozicije, Hrvatice sa druge, Belorusija je trećeplasirana, a Mađarska četvrta, dok se u našoj čeka rasplet meča Belgija - Francuska!

Već je od juče bilo poznato da će u osmini finala snage odmeriti Bugarska (B1) – Švedska (D4), Holandija (D2) – Nemačka (B3), Turska (D1) – Češka (B4), Poljska (B2) – Ukrajina (D3). 

Kad je dalje takmičenje u pitanju, u četvrtfinalu će Srbija igrati sa pobednikom susreta u kome će se sastati Hrvatska i ekipa koja bude treća u našoj grupi - Rusija, Belgija ili Francuska.