Autor: Informer.rs

29.08.2021.

21:32 >> 21:44

Foto: Starsportphoto©

Sport

NISU NAM NI DO KOLENA! Srpkinje PREGAZILE Mađarsku i zakazale REVANŠ Francuskinjama! /FOTO/

Melju srpske odbojkašice i nemaju nameru da stanu! Sitnim koracima aktuelne evropske šampionke grabe ka odbrani trona, a pred beogradskom publikom večeras je srušena i neugodna Mađarska sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:17).

Informer

Bile su izabranice Zorana Terzića favoritkinje pred duel sa Mađaricama koje su jedva "preživele" grupu, a sve se to videlo i na parketu budući da se pitanje pobednika nije postavljalo. 

Standardno dobra bila je Tijana Bošković koja je terorisala mađarsku odbranu, a ono što najviše raduje je i povratak Maje Ognjenović posle povrede i pauze na meču sa Ruskinjama. 

Srbija je bila neverovatna u prvom setu, povela sa 6:1 u tu je bio kraj uzbuđenjima. Bilo je u jednom momentu i deset poena prednosti za naše šampionke, ali su se Mađarice u finišu seta vratile i ublažile totalni debakl. 

Ništa više uzbudljivo nije bilo ni u preostala dva seta! Srbija je rutinski samlela Mađarsku, a sjajnu rolu u pobedi našeg tima imala je i Katarina Lazović koja je servisom razbijala prijem rivalki. 

Informer

Pobedom protiv Mađarske Srbija je uspešno prošla prvi meč nokaut faze i plasirala se u četvrtfinale gde je čekaju Francuskinje. Izabranice Zorana Terzića već jednom su savladale našeg narednog rivala, a u grupi je bilo 3:0!