Autor: Informer.rs

07.09.2021.

12:36

Foto: reuters

Sport

ON ĆE DA SLUŠA! Mercedes zvanično predstavio zamenu za Botasa!

Rasel će se u ekipi pridružiti sedmostrukom prvaku sveta, sunarodniku Luisu Hamiltonu, a stiže umesto Valterija Botasa, koji je prešao u Alfa Romeo.

On je u decembru prošle godine u bolidu Mercedesa menjao upravo Hamiltona, koji je zbog korona virusa propustio Veliku nagradu Sahira.

Raslel je od 2017. bio u Mercedesovon programu za mlade vozače, a dve godine kasnije debitovao u Formuli 1 sa Vilijamsom.

Kako se navodi na sajtu Mercedesa, Rasela krasi zavidna radna etika i spreman je za korak napred u Mercedesu gde će se razvijati uz Luisa Hamiltona.

Botas je inače godinama bio drugi vozač tima, ali mu je izgleda prekipelo da bude poslušan i  i ne ugrožava Luisa Hamiltona. Vest o velikim promenama za narednu sezonu stigle su samo dva dana nakon trke u Holandiji, gde je Valteri Botas otkazao poslušnost.

On je nekoliko krugova pre kraja trke otišao u boks, zamenio pneumatike i postavio najbrži krug trke, što donosi dodatni bod u generalnom plasmanu. Mercedes je morao da reaguje i da Hamiltona povuče sa staze, kako bi Britanac u poslednjem krugu imao priliku da bude još brži, što se na kraju i desilo.