Autor: Informer.rs

08.09.2021.

19:50

Foto: Reuters

Sport

SRPSKA ATLETIKA SLAVI! Sinančević DOMINIRAO u Cirihu i "uzeo" TREĆE mesto na MITINGU!

Fantastičan dan za srpski sport i atletiku! Nakon što je Ivana Španović upisala novu pobedu na mitingu u Cirihu i obezbedila prvo mesto na kraju takmičarske godine Dijamantske lige, još jedan sprski sportista napravio je sjajan rezultat. 

Bacač kugle Armin Sinančević domogao se podijuma u Cirihu nakon hica 21,86 što je za dva cantimetra kraće od našeg nacionalnog rekorda! 

Srbin je uspeo da se izbori za treće mesto u paklenoj konkurenciji, a ispred njega su bila dvojica Amerikanaca. Rajan Krauzer je bacio 22,67, a Džo Kovač 22,29 metara! 

Informer

Sinančević je slabije počeo, dobacio samo 20,24, ali se iz serije u seriju porpravljao. Već u drugom pokušaju je prebacio 21 metar, a kasnije se ruka sve više i više oslobađala. 

U četvrtoj rundi Sinančević je bacio 21,27 metara, a peta je donela 21,86 koji su bili dovoljni za treće mesto. Nažalost, u poslednjoj rundi srpski atletičar bacio je daleko slabije od dovoljnog da popravi plasman - 21,24!

Srbin sada ima 24 boda što je dovoljno za deobu drugog mesta sa Rajanom Krauzerom, ali je Amerikanac nastupao na jednom mitingu manje.