Autor: Informer.rs

10.09.2021.

15:30

Foto: beta

Sport

ODBOJKAŠI JEDNOGLASNI! Nema opuštanja!

- Imali smo, neko će reći, tu sreću da zaobiđemo Rusiju u osmini finala. Spletom okolnosti i rezultata u poslednjem kolu, igramo sa Turskom meč osmine finala što ni u kom slučaju nas ne treba da opusti jer je Turska dobila upravo tu Rusiju - rekao je Majstorović, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija, aktuelni prvak Evrope, igraće u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Turske u nedelju u Gdanjsku.

- Turska ima mladu, fantasičnu generaciju. Možda će to biti meč nalik onom protiv Ukrajine sa prošlog EP. Možda su na ovom Evropskom prvenstvu Turci najprijatnije iznenađenje do sada i sigurno da neće biti lako - rekao je Majstorović i nastavio.

- Igraju brzu, savremenu odbojku. Naše je da ih što bolje analiziramo i da na tom meču pružimo naš maksimum i plasiramo se u četvrtfinale - dodao je libero Srbije.

Informer

Bloker Marko Podraščanin rekao je da je njegova ekipa ispunila prvi cilj na Evropskom prvenstvu - da je prošla grupu sa jednog od prva dva mesta.

- Igrali smo u grupi sa Poljacima koji su, po mom mišljenju, glavni favoriti za osvajanje EP, naročito posle loših Olimpijskih igara, a plus igraju na domaćem terenu - rekao je Podraščanin.

On je naveo i da je Turska dobra ekipa, sa mladim igračima.

- Znamo šta nas čeka. Sigurno da smo favoriti na papiru, ali to treba da pokažemo i na terenu. Dosta timova je možda malo umorno posle napornog leta. To je naša šansa jer nismo igrali na Olimpijskim igrama i imamo motiv više. Želimo da dođemo u Katovice i da uzmemo medalju - rekao je Podraščanin.

Utakmica Srbija - Turska igra se u nedelju od 20.30. Pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Holandija - Portugal.