Autor: Informer.rs

13.09.2021.

21:06

Foto: cev

Sport

SENZACIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Olimpijski šampion poražen od Češke!

Slovenija u četvrtini finala prvenstva Evrope! Cela Evropa je već videla meč Slovenije i Francuske, ali su Francuzi deklasirani od Čeha! Došli su Francuzi sa skoro istim sastavom iz Tokija naoružani samopouzdanjem, demolirali su sve u grupnoj fazi i imali samo jedan izgubljen set u pet utakmica!

Izgleda da je promena selektora posle Igara i dolazak slavnog Brazilca Rezenda na klupu umesto legendarnog Lorana Tilija uzdrmala francuski tim.  Češka je nošena podrškom preko 5.000 navijača u Ostravi je odigrala fantastičan meč i priredila ogromno iznenađenje. 

Predvođeni Hadravom, Česi su vodili od porvog do poslednjeg poena prvog seta, imali i plus sedam, ali na kraju slavili sa tesnih dva razlike pošto su Francuzi prišli na 22:23. Hadrava je u prvom setu osvojio sedam poena!

Mnogi su mislili da je dug put pred Česima i da su Francuzi i dalje favorit da preokrenu. Ali i drugi set je pripao Česima! A onda je viđena prava drama u trećem setu!

Francuzi nisu imali više šta da izgube. Poveli su 11:8 i delovalo je da se vraćaju, ali Česi su preokrenuli na 12:11 i krenula je žestoka borba za svaki poen... Na kraju fenomenalnog seta - 34:32 i to je bio kraj za Francuze!

Podsetimo, četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva između Srbije i Holandije, igra se u utorak 14. septembra od 17.30.