Autor: Informer.rs

17.09.2021.

20:33

Foto: reuters

Sport

HRVATI NE MOGU DA SE POMIRE DA SU SRBI BOLJI! Postavili pitanje, ZAŠTO JE TO TAKO?! Aleksandar Vučić, nagrade, ogranizacija...

Jeste Hrvtaska savladala selekciju Srbije na Olimpijskim igrama, ali je naša selekcija imala taj luksuz da dozvoli sebi loš dan! 

Informer

 

Izabranici Dejana Savića su pokorili svet, još jednom demonstrirali silu i dokazali da se sa ralogom svi protivnici pribojavaju kada ih ugledaju!

Anton Filić, novinar portala "Večernji.hr", u svojoj kolumni zapitao se: "Zašto su Srbi u vaterpolu uspešniji od Hrvata"?

On podseća da je Srbija osvojila olimpijsko i juniorsko zlato, dok su Hrvati završili na oba takmičenja na petom mestu. On ističe činjenicu da kada se Srbiji oduzmu zlata koja je osvajala pod imenom SR Jugoslavija i Srbija i Crna Gora, opet imamo duplo više medalja od njih.

Informer

 

Zapitao kako je do toga uopšte  došlo...

Hrvati ističu da Srbija bolje stoji organizaciono, medijski i finansijski. Navodi se i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić davao "pozamašne" nagrade za osvajanje medalja i da su nagrade u Srbiji tri puta veće.

Informer

 

Veselin Đuko, dvostruki olimpijski šampion i bivši selektor Hrvatske, saglasan je sa tim.

- Srbi mnogo više ulažu u sport, uključujući i vaterpolo. To se jasno vidi iz činjenice da su Beogradu obezbedili tri godine domaćinstvo završnog turnira Lige šampiona. Imaju dovoljno bazena, kvalitetnih ljudi, koji veoma dobro rade zajedno sa političarima. I mi imamo kvalitetne ljude, ali njihovi su nekako bolje sinhronizovani od nas. Imali su sjajnu generaciju vaterpolista, nakon zlata u Riju nisu otišli ​​na podmlađivanje i poentirali su. Zlato su osvojili i u Tokiju. I teško radimo u klubovima, ne možemo imati uspeha s trenerima koji plaćaju četiri do pet hiljada kuna mesečno. Rizikujemo da ćemo u budućnosti ostati bez trenera - kaže Đuko.