Autor: Informer.rs

10.10.2021.

15:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

BOTAS ŠAMPION, ALI MERCEDES TUGUJE! Ferstapen LIDER u generalnom plasmanu!

Rešila je kiša ove sezone da pomuti račune svim vozačima formule, a tako je bilo i danas na trci za Veliku nagradu Turske! Obilne padavine predstavljale su problem svim takmičarima, a najbolje se snašao vozač Mercedesa Valteri Botas koji je upisao svoji desetu pobedu u karijeri. 

Informer

Botas je sa prvog mesta počeo trku, a pol poziciju nije puštao tokom svih 58 krugova! Ipak, u Mercedesu neće biti zadovoljni pobedom budući da je Luis Hamilton završio tek na petom mestu, a da ga je Maks Ferstapen pretekao u generalnom plasmanu budući da je kroz cilj prošao kao drugi!

Treće mesto pripalo je Serhiju Perezu iz Red Bula koji se majstorski odbranio u poslednjih šest krugova od Šarla Leklera i Luisa Hamiltona. Pored toga, treba istaći sjajnu vožnju Ferarijevih vozača. Lekler je odoleo svim naletima Luisa Hamiltona, dok je Karlos Sainc imao najbrži krug trke i doneo Ferariju bodove u plasmanu konstrkutora. 

Koliko je kiša smetala pokazuje činjenica da je već u prvoj krivini prvog kruga došlo do velikog incidenta, a sa staze je izleteo Fernando Alonso nakon sudara sa Pjerom Gaslijem. 

Informer

Kasnije je Alonso "okrenuo" Šumahera i za to kažnjen sa 5 sekundi, baš kao i Gasli zbog ovog pomenutog incidenta.

Hamiltona je danas skupo koštala kazna zbog promene motora sa unutrašnjim sagorevanjem, trku je počeo kao 11. u jednom momentu imao i treće mesto, ali je morao na zamenu pneumatika što su iskoristili Lekler i Perez i tako ga bacili tek na peto mesto.