Autor: Informer.rs

23.10.2021.

10:50

Foto:

Sport

ŠOK! Slobodan Kovač više nije selektor Srbije

Iz predsedništva su se zahvalili Kovaču na dosadašnjem radu i rezultatima koje je ostvario sa našom reprezentacijom i poželeli su mu uspehe u nastavku karijere, ali nisu ostavili izričit razlog zašto je došlo do ovog rastanka.

Kovač je na klupi reprezentacije nasledio Nikolu Grbića u avgustu 2019 godine, samo nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva na kom će kasnije i osvojiti zlatnu medalju, i na taj način će sebi načiniti najlepši mogući debi na čelu stručnog štaba neke od ekipa.

Nakon toga, međutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu. Zbog pandemije koronavirusa, to je bilo jedino takmičenje za našu najbolju selekciju u 2020. Ove godine, naša reprezentacija je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija zauzeto je šesto mesto, dok je  Evropsko prvenstvo naš tim završio kao četvrti - navodi se na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Informer

Slobodan Kovač više nije selektor Srbije

Takođe, na sednici je doneta odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima naših mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Imenovanje novih selektora mlađih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će biti objavljen od strane Saveza.