Autor: Informer.rs

27.10.2021.

12:30

Foto:

Sport

ŠIPTARI UMALO LINČOVALI RUKOMETAŠE BORCA! Kamenovani, psovali im majku, na tribinama zločinačka UČK... /VIDEO/

Banjalučani su na Kosovo i Metohiju igrali revanš utakmicu drugog kola EHF Evrokupa i jedva su izvukli živu glavu.

Rukometaši Borca su ispričali da su se sa tribina čuli uvrede na račun Srba, kao i pesme koje veličaju terorističku UČK, dok su navijači nosili majice sa zastavom “velike Albanije”.

- Jedan od igrača je psovao majku našim igračima... Atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti - poručeno je iz Borca.

Kaži da je organizacija samo meča bila u redu.

- Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbedili, a kada smo stigli pred dvoranu kamenica je pogodila prozor kod koga je sedeo Aleksandar Milićević - naveli su iz Borca.

Ekipa Bese je pobedila sa 29:22 i eliminisala Borac iz daljeg takmičenja, jer je u prvom meču u Banjaluci bilo 28:25 za Borac.

Šiptari su se na ovaj način osvetili za prvi meč u Banjaluci. Tada su se iz Bese žalili da su ih navijači sa tribina vređali na nacionalnoj osnovi.