Autor: Informer.rs

01.11.2021.

10:23

Foto: reuters

Sport

IVANA NEMA NAMERU DA STANE! Srpkinja PREDVODI Srbiju u ARENI!

Selektor srpskih atletičara, Edin Zuković sa nestrpljenjem očekuje predstojeće Svetsko prvenstvo u Beogradu.

- Najvažnije je da će našu reprezentaciju predvoditi Ivana Vuleta, jedna od najboljih skakačica udalj u 21. veku. Mnogima je ova, odnedavno udata zvezda srpske i svetske kraljice sportova, poznatija pod devojačkim prezimenom Španović – kaže selektor Edin Zuković za "Sportski žurnal" i dodaje:

Informer

Ko je još pored Ivane u ovom trenutku ispunio normu za ovo veliko takmičenje?

- To su dvojica bacača kugle, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac. Uslov im je bila daljina od 21,10 metara, a nadmašili su 21,88 i 21,31 metar. Uz njih je i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara. Trebalo mu je da trči 3.000 metara za 7:40 minuta, a on je uspeo za 7:39,45. Mogao je i na otvorenom s 13:10 minuta na 5.000 metara da se plasira, ali to sada nije bitno.

Informer

 

Ivana je prvakinja sveta u dvorani i braniće titulu u Areni, a evo kakva su razmišljanja o trojici momaka...

- Od njih očekujemo da se dobro pripreme i upuste u borbu za visok plasman. Osim u višebojima, sedmoboju kod muškaraca i petoboju kod žena, imamo pravo kao domaćini da prijavimo u svakoj disciplini nekoga bez norme u disciplinama gde nemamo takmičara s normom.Odredićemo kriterijume Srpskog atletskog saveza. Nije tajna za dobre poznavaoce atletike u Srbiji da su to: Ivana Ilić, Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović na 60 metara, Lazar Anić i Strahinja Jovančević u skoku udalj, Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević na 60 metara preko prepona, Boško Kijanović na 400 metara, Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić u troskoku, kao i najmlađe - Angelina Topić i Zorana Rokavec u skoku uvis. Nisam zaboravio sjajnu skakačicu udalj Milicu Gardašević, kojoj je neophodan rezultat od 6,80 metara, jer u svojoj disciplini ima Ivanu Vuletu s ostvarenom normom. Nisu bez šansi ni skakači uvis Jasmin Halili i Slavko Stević.

Beograd je 2017. godine bio domaćin Evropskog prvenstva u dvorani, koje je bilo i najbolja preporuka da Svetska atletika pre dve godine u Monte Karlu našem glavnom gradu dodeli domaćinstvo Svetskog dvoranog prvenstva 2022?    

Po oceni ljudi iz Evropske i Svetske atletike, to je bilo najbolje organizovano takmičenje do sada. Najjači utisak ostavila je prepuna Beogradska arena i 12.000 gledalaca koji su burno proslavili zlatnu medalju Ivane Španović, njen lični i jedan od najboljih svetskih rezultata u skoku udalj u dvorani od 7,24 metara. Želimo da Ivana narednog marta ponovi daljine iz 2017. godine.