03.11.2021.

23:55

Foto:

Sport

RADOVIĆ I CENIĆ UGLAS PORUČILI! Atmosfera je sjajna, "orlovi" nas odlično prihvatili

Seniorskoj reprezentaciji Srbije u Staroj Pazovi u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova oni su se prvi put pridružili, pošto su naknadno pozvani na pripreme posle izostanka Petra Ðorđića i Jovice Nikolića.

- Okupili smo se u bazi ove nedelje da uradimo par treninga. Ovo je moje prvo okupljanje sa seniorskom reprezentacijom i stvarno se dobro osećam. Treninzi su odlični i ekipa me je odlično prihvatila. Rad na ovim pripremama je dosta ozbiljniji generalno u odnosu na rad u klubovima, ali tako i treba da bude u reprezentaciji. Treniramo, radimo video analize, atmosfera je vrhunska, svi su pozitivni, svi se druže i zabavljaju i svima je drago što su ovde - rekao je Radović za sajt RSS.

- Ovakva atmosfera je veoma važna jer Evropsko prvenstvo će uskoro i svi treba da se što bolje pripreme i da se ode tamo sa ozbiljnim ciljevima - dodao je Radović.

Cenić ističe da mu je veliko zadovoljstvo što je dobio priliku da radi sa seniorskim timom.

- Ja sam u početku bio na širem spisku, ali zadnjem trenutku sam dobio poziv zbog povrede Jovice Nikolića i čast mi je da budem ovde sa ekipom. Atmosfera je odlična, odlično su me svi prihvatili, kako treneri, tako i igrači i sve je za sada u najboljem redu - rekao je Cenić, pa dodao:

- Ovakav sistem rada mi nije nepoznat, sličan je sistemu iz kluba, tako da mi to odgovara i lako sam se uklopio. Atmosfera je fenomenalna, prihvatili su me bolje nego što sam očekivao, tako da sam prezadovoljan - zaključio je Cenić.

Izabranici selektora Tonija Ðerone odigraće dve kontrolne utakmice protiv selekcije Slovačke 5. i 6. novembara, kako bi proverili trenutnu formu i kako bi se što bolje se uigrali za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u januaru naredne godine.

EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.