Autor: Informer.rs

07.11.2021.

08:53

Foto: USA Today

Sport

NEDODIRLJIVI USMAN PRETUKAO KOLBIJA, nakaut mladog Irca u prvoj rundi! /VIDEO/FOTO

Kamaru Usman je pobedio Kolbija Kovingtona i dokazao da boljeg velteraša  nema. Nigerijac je peti put odbranio titulu šampiona, a Kolbi Kovington mora da se pomiri kako je Kamaru jednostavno bolji borac.

 

Šampion ovaj put nije uspeo da "završi" izazivača pa je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom (48-47, 48-47, 49-46).

Za razliku od njihovog prvog okršaja 2019. godine kada je Usman slavio tehničkim nokautom u petoj rundi, ovoga puta borci su ušli nešto rezervisanije u borbu. 

 
 

Kovington se u trećoj borio otvorenije i zaslužio naklonost sudija, a u četvrtoj je čak blago uzdrmao prvaka. U poslednjoj rundi Usman je ubo Kovingtona prstom u oko pa je prekid trajao jedan minut, a Nigerijac je prošao bez sankcija pa je na kraju odneo jednoglasnu sudijsku pobedu. Ovo mu je bila 19 pobeda zaredom.

Usman je na kraju izjavio da izuzetno poštuje rivala, a Kovington nije ekspresno pobegao u svlačionicu, nego je čestitao boljem borcu te je dodao kako ovo nije njegov kraj.


Što se preliminarnog dela priredbe tiče, Jan Geri 23-godišnjak iz Irske kojeg mnogi vide kao potencijalnog naslednika Konora Mekgregora, opravdao je očekivanja na debiju.

Upisao je pobedu nokautom u prvoj rundi protiv Džordana Vilijamsa. 

Vilijams je svojom levom rukom krenuo u napad, Geri je napravio korak unatrag i desnicom sjajno pogodio bradu svog protivnika. Usledila su još dva razorna udarca, pa je Viliams sekundu pre kraja runde brutalno nokautiran.