Autor: Informer.rs

21.11.2021.

22:55

Foto: Reuters

Sport

PROBUDILI SU LAVA! Direktor MERCEDESA veruje u TITULU!

Sedmostruki svetski šampion Hamilton pobedio je u poslednje dve trke i smanjio zaostatak za vodećim Maksom Verstapenom iz Red Bula na osam bodova, dve trke pre kraja.

Hamilton je pobedio danas u Kataru, kao i prethodne nedelje u Brazilu. Na Interlagosu napravio je veliki podvig, nakon što je nadoknadio ukupno 25 pozicija. On je bio najbrži u kvalifikacijama što mu je donelo prvo mesto na startu sprint trke, ali je posle problema sa zadnjim krilom i diskvalifikacije, morao da startuje sa poslednjeg mesta.

On je sprint trku počeo sa 20. mesta, ali je uspeo da se probije na peto. Zbog kazne od pet mesta u vezi sa promenom motora, Hamilton je dan kasnije trku u Sao Paolu počeo sa 10. mesta, ali je dobrom vožnjom uspeo da nadoknadi pozicije, a zatim i da pobedi Verstapena.

- Luis je totalno 'u zoni'. Oni su te subote na Interlagosu probudili lava i to možete videti - rekao je Volf za Skaj.

Informer

U Kataru je trku počeo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i ostvario 102. pobedu u karijeri.

- Poslednje dve nedelje su bile fantastične. Ali, nema vremena za slavlje, vraćam se u ekipu sledeće nedelje, sutra treninram, moramo da ostanemo koncentrisani. Nemam mnogo emocija osim motivacije, ali važno je što sam nadoknadio bodove u poslednje dve trke - rekao je britanski vozač.

- Red Bul je i dalje veoma brz, a to ste videli i danas jer su imali najbrži krug trke, a oba bolida prilično lako pretiču ostale. Imamo još da radimo - dodao je sedmostruki svetski šampion.

Upitan o borbi za rekordnu osmu titulu, Hamilton je rekao da uživa.

Volim tesnu borbu, pritisak, zahteve koje podstavlja pred vas i ceo tim. Potpuno sam uživao, ali ove dve trke zahtevaju još bolji nastup, pa moramo da se prikažemo najbolje što možemo - naveo je Hamilton.

Do kraja šampionata ostale su dve trke, 5. secembra u Saudijskoj Arabiji i sedam dana kasnije u Abu Dabiju.