23.11.2021.

23:39

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVI BEOGRAD PUCA NA VISOKO! Cilj je osvajanje REGIONALNE LIGE!

Novi Beograd je domaćin Grupe A, od 24. do 28. novembra, a grupu čine još Partizan, Šabac, Jug iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost, Budva i Jadran iz Herceg Novog. Grupa B igra se u istom periodu u Splitu, domaćini će biti Jadran i Mornar, a nastupaju i Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda, kotorski Primorac i Solaris iz Šibenika.

- Turnir će biti veoma zahtevan, zbog izuzetno zgusnutog rasporeda mečeva. Odigraćemo šest utakmica u samo pet dana. Medjutim, raspored je isti za sve i na to ćemo morati da se adaptiramo, ali mislim da smo se dobro priprelimili za izazove koji nas očekuju- rekao je Filipović, preneo je klub.

Filipović je dodao da su "ambicije kluba jasne još od početka sezone, a to je osvajanje prvog mesta".

- Ali, idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Ono šte treba naglasiti je da Partizan, Jadran iz Herceg Novog i dubrovački Jug po kvalitetu malo odskaču od ostalih protivnika, ali će nam svakako biti neophodan dobar pristup i maksimalna ozbiljnost u svim duelima, kako bismo sve utakmice rešili u našu korist- ocenio je on.

Prvi rival ekipi Novog Beograda u sredu će biti vaterpolisti Šapca.

- Ove sezone sa njima još nismo odmeravali snage. Oni su dosta izmenili i podmladili ekipu u odnosu na prošlu godinu. Otišlo je nekoliko igrača, ali su ostali neki nosioci igre iz prošle sezone kao što su povremeni reprezentativci Ognjen Stojanovič i golman Filipović, koji svakako imaju kvalitet i iskustvo. Ipak, mislim da smo favoriti, da sve zavisi od nas i nadam se pobedi- rekao je on.

Vaterpolista Novog Beograda Miroslav Perković je ocenio da ekipu očekuje psihički i fizički težak turnir, kao i da u svakoj utakmici moraju da pruže maksimum.

- Želimo da osvojimo regionalnu ligu, kao što želimo da osvojimo i sve trofeje ove sezone. Mislim da je ekpa spremna, da će stariji igrači pomoći svojim iskustvom i znanjem, a mi mladji dati svoj doprinos fizičkim predispozicijiama i kondicionom spremom. Mislim da je ekipa odlično uklopljena i da ćemo ovaj turnir odigrati na visokom nivou- zaključio je Perković.

Meč izmedju vaterpolista Novog Beograda i Šapca na programu je u sredu od 17.40.