24.11.2021.

23:42

Foto:

Sport

POČINJU PRIPREME ZA SP! Srbija mora da poradi na taktici

- Sve reprezentacije su podigle kvalitet igre generalno u odnosu na pre par godina, tako da će sve tri utakmice biti teške i jake, ali očekujem da ćemo mi dati svoj maksimum - rekla je Stoiljković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Samo nedelju dana je ostalo do puta rukometašica u Španiju na Svetsko prvenstvo koje je na programu od 1. do 19. decembra. Srpske rukometašice će igrati u Grupi B, u Liriji, sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

- Dobro ćemo se pripremati za sve reprezentacije, tek treba da se posvetimo detaljnijoj analizi protivnika. Moraćemo da poradimo dobro na našoj taktici da bismo bili spremni za sve utakmice - rekla je Stoiljković.

Informer

Jovana Stoiljković u dresu reprezentacije Srbije

Rukometašice Srbije su od početka nedelje na završnim pripremama u Staroj Pazovi, a Stoiljković navodi da se trenira naporno i da uzbuđenje raste iz dana u dan.

- Očekuje nas još naporniji rad do početka prvenstva. Devojke su uzbuđene i jedva čekaju da krene prvenstvo. Rad koji pružaju na treninzima je jako kvalitetan i veoma se zalažu - rekla je Stoiljković.

- Sastav je dosta izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo... Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema - dodala je ona.

Informer

Jovana Stoiljković

Srbija će u završnici priprema odigrati dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, 27. i 29. novembra.

- Svaka utakmica nam znači i svaka utakmica nam dobro dođe da to što radimo na treninzima potvrdimo i na utakmici. Sve što radimo na treninzima, moramo da proverimo i primenimo na utakmicama da bismo znali na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom i da bismo znali na čemu još moramo da radimo - rekla je Stoiljković.

Srbija će na Svetskom prvenstvu prvi meč igrati 3. decembra protiv Poljske, dva dana kasnije protiv Kameruna, dok će grupnu fazu završiti 7. decembra utakmicom protiv Rusije.