Autor: Informer.rs

25.11.2021.

20:39

Foto:

Sport

DEBITANTKINJE UGLAS PRED SP! Ekipa nas je odlično prihvatila

Mlade rukometašice, Tamara Kocić članica Bekament BB i Nataša Lovrić iz ŽORK Jagodina, našle su se na spisku selektora Uroša Bregara i nakon nekoliko provedenih dana u Staroj Pazovi prenele su utiske o dosadašnjem toku priprema, treninzima i atmosferi u ekipi.

Za sajt RSS je prvo pričala Tamara Kocić.

Informer

Tamara Kocić

- Srećna sam što su me pozvali u A selekciju, trenutno sam najmlađa u ekipi. Prihvaćena sam odlično od prvog trenutka, devojke mi dosta pomažu. Svaka od njih mi je prišla i pružila podršku. Prihvatile su me i srećna sam zbog toga - započela je Tamara, pa dodala:

- Treninzi protiču odlično, trudimo se da se što bolje spremimo. Nema mnogo vremena i zato se ozbiljno treniramo i radimo video analize. Sve devojke su veoma uzbuđene. Putujemo 1. decembra, prva utakmica protiv Poljske je već 3. decembra, pa je sve podređeno treninzima, analizi i taktici. Najviše se pripremamo za Poljsku jer to je prva utakmica i treba da ih pobedimo, a iz dana u dan ćemo se pripremati i za sledeće utakmice - rekla je Kocić.

Potom je imala šta da kaže i Nataša Lovrić.

Informer

Nataša Lovrić

- Čast i zadovoljstvo mi je što sam pozvana i što sam deo ove reprezentacije. Mislim da svaka od nas trenira od malena za ovaj poziv. Izuzetno mi je drago što sam ovde i daću sve od sebe da predstavim državu na najbolji način. Prezadovoljna sam kako smo prihvaćene u ekipi, iskusnije igračice su tu za sve što nam treba i uvek su tu ako nam je potrebna pomoć i mislim da ovo ide u zaista lepom smeru - rekla je Nataša i dodala:

- Uzbuđenje raste svakim danom i oseća se neka pozitivna energija i tenzija. Mislim da ćemo biti spremne do početka prvenstva da pružimo svoj maksimum. Moramo još da se uigramo, ali na tome radimo naporno na svakom treningu i mislim da će sve biti u redu. Svaki dan nam je ispunjen, imamo po dva treninga, sastanke i veoma bitan odmor između toga, tako da nema puno slobodnog vremena, ali znamo zašto smo ovde tako da nam to ne smeta - zaključila je Lovrić.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske (3. decembar), Kameruna (5. decembar) i Rusije (7. decembar).