Autor: Informer.rs

05.12.2021.

21:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

UBEDLJIVA POBEDA SRBIJE! Naše rukometašice u drugom krugu Svetskog prvenstva

Sam početak utakmice je protekao ujednačeno, pošto su se Kamerunke držale do rezultata 4:4. Međutim, tada je usledila serija Srbije od 4:0, a naše rukometašice su četiri gola prednosti čuvale do rezultata 11:7.

Posle toga su izabranice Uroša Bregara ušle u seriju od 8:1, koja je prekinuta poslednjim golom u poluvremenu, pa se na pauzu otišlo rezultatom 19:9 za Srbiju.

Srpkinje su drugi deo otvorile sa šest vezanih golova i tada su "ubile" svaku nadu rivalkama. U narednih nekoliko minuta se razlika nije menjala, pa je rezultat sredinom drugog dela bio 29:13.

Ipak, od tog momenta je usledila nova brutalna serija naših reprezentativki (12:2) kojom su došle do maksimalnih 26 golova prednosti, pošto su povele 41:15. Do kraja se igralo u laganom ritmu, pa je utakmica završena pobedom Srbije od 43:18.

Nagradu za najbolju igračicu utakmice dobila je Aleksandra Stamenić koja je postigla četiri gola. Međutim, ona nije bila najefikasnija, pošto su sestre Agbaba, Marija i Jelena dale sedam, odnosno šest golova.

Na drugoj strani je raspoložena bila samo Karičma Kaltume Ekoh koja je mrežu Srbije tresla sedam puta.

U uvodna dva kola prve faze Svetskog prvenstva reprezentacije Srbije i Rusije su ostvarile oba trijumfa, pa će u poslednjoj utakmici grupe B igrati za prvo mesto i bolju poziciju pred nastavak šampionata.