Autor: Informer.rs

08.12.2021.

12:46

Foto: Privatna arhiva/Aleksandar Đorđević

Sport

ŠIPTARI OPTUŽILI SRPSKOG BODI-BILDERA ZA ŠOVINIZAM! Aleksandar Đorđević na meti jer ne priznaje tzv. Kosovo!

Narednog proleća u Srbiji će se održati Prvenstvo Balkana u bodi-bildingu, a Đorđević se, kao član Upravnog odbora Bodi-bilding saveza Srbije izborio da takozvano Kosovo ne može da se takmiči, uprkos brojnim pritiscima.

Svi su dobrodošli

Takmičari svih veroispovesti i iz Hrvatske i BiH dobrodošli su u Srbiju
Aleksandar Đorđević

Kada je na Fejsbuku napisao da se zastava neće vijoriti na srpskim takmičenjima dok su rodoljubi poput njega živi, počeli su problemi.

Naime, generalni sekretar Bodi-bilding saveza takozvanog Kosova Sabri Draguša požalio se Svetskoj federaciji i optužio Đorđevića za šovinizam.

U razgovoru za naš list Đorđević objašnjava da to nema veze sa istinom.

- Zastava lažne države Kosovo nikada se neće vijoriti na takmičenjima koja se održavaju u Srbiji. Takođe sam rekao da konstantno veličanje hrvatskih i bosanskih takmičara od strane pojedinaca nije u redu prema našim srpskim takmičarima. Iza svake reči koja je napisana stojim imenom i prezimenom, a izvlačenje iz konteksta kako bi se napravila zla krv je krajnje podla i nečovečna. Takmičari iz Hrvatske i BiH dobrodošli su u Srbiju, što je dokazano u višegodišnjem organizovanju "Ahilej Belgrade Opena", gde su takmičari svih veroispovesti prihvaćeni. I sam imam mnogo prijatelja Hrvata i muslimana. Problem je sa priznavanjem legitimiteta takozvane republike Kosovo od strane srpskih pojedinaca i izroda konkretno u ovom slučaju Peđe Miloševića iz Jagodine, koji je moj komentar skrinšotovao i poslao Draguši kako bi on ispao veliki sportista, a ja nacionalista koji mrzi Šiptare, Hrvate i muslimane - kaže Đorđević.