09.12.2021.

20:06

Foto: Reuters

Sport

MAKS ZAGRMEO PRED FINALNU TRKU! Holanđanin prozvao sudije uoči vrhunca dramatične borbe za titulu

- Ne znam šta će biti, ali mislim da su neke stvari već bile kontroverzne, ali tako je kako je. Ne možete da uradite ništa povodom toga. Moramo da se koncentrišemo na pozitivne strane ovog vikenda, želimo akciju na stazi. Naravno da obojica želimo da pobedimo i trebalo bi da se radi o tome, a ne o kontroverznim odlukama - rekao je Ferštapen, preneo je Skaj.

Poslednja trka u sezoni vozi se u nedelju u Abu Dabiju i posle nje će biti poznato ko će biti šampion. Za titulu se bore sedmostruki svetski prvak 36-godišnji Britanac Luis Hamilton i 24-godišnji Holanđanin Maks Ferštapen.

Informer

Okršaj Ferštapena i Hamiltona u Džedi

Obojica imaju po 369,5 bodova, ali je Holanđanin u prednosti zbog pobede više. 

Navijači i mediji spekulisali su prethodnih dana da bi u poslednjoj trci neki udes mogao da odluči pobednika. 

- Kao vozač nikad ne razmišljaš o takvim stvarima. U vikend ulaziš sa željom da budeš najbolji što možeš kao tim i naravno pokušavaš da pobediš u trci. Naravno, od medija potiču takve stvari... Nemam mnogo šta da komentarišem to. Pokušavam da dam sve od sebe i da se pripremim najbolje što mogu - rekao je Ferštapen.

Novinare je zanimalo i da li mu je neprijatno.

- Ako me poznajate znaćete da baš i nije. Srećan sam što sam ovde i daću sve od sebe. Bez obzira na sve, imali smo zaista dobru sezonu kao tim, a sada smo ovde i pokušaćemo da je završimo u stilu - naveo je holandski vozač.

Informer

Maks Ferštapen na podijumu u Džedi

Hamilton je pobedio u poslednje tri trke i izjednačio se sa Ferštapenom, a novinare je zanimalo da li aktuelni šampion ima bolji bolid.

- Teško je upoređivati pošto smo vozili svoje bolide, a ne onog drugog. Ali, jasno je da su oni poslednjih nekoliko trka bili vrlo jaki i bilo ih je malo teže pobediti. Ali ovde je drugačija staza, jedva čekam da pokušam da izvučem najbolje iz našeg bolida i najviše iz sebe - rekao je Ferštapen.

Ferštapen je ocenio da je ove sezone dobijao kazne i za situacije u kojima ostali vozači nisu bili kažnjavani.

- Ne znam zbog čega je tako. Već sam im platio dovoljno novca, imali su dobre večere i vino, ali to očigledno ne pomaže - dodao je.

Informer

Maks Ferštapen izlazi iz bolida

Međunarodna automobilska federacija upozorila je vozače uoči poslednje trke na sportsko ponašanje. Upitan da li će razgovarati o tome sa Hamiltonom u nedelju, Ferštapen je odgovorio da za to nema potrebe.

- Jasno je da za mene važe druga pravila u odnosu na neke ostale vozače. Mislim da ne moramo da razgovaramo. Obojica smo došli po pobedu, naravno da ću uraditi sve da pobedim i osvojim titulu - naveo je on.

Poslednja trka u šampionatu na programu je u nedelju od 14 časova u Abu Dabiju.