13.12.2021.

21:44

Foto: Tanjug

Sport

VUJASINOVIĆ OPREZAN! Breša je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona

- Breša je izuzetan protivnik i jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona ove sezone. Pokazali su to u prva četiri kola. Neke su iznenadili, uključujući i mene, jer nisam očekivao da će izgledati tako dobro na početku sezone pošto su promenili par bitnih igrača. Međutim, sklopili su se jako dobro i igraju odličan vaterpolo - rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare.

Vaterpolisti Novog Beograda igraju u utorak od 19.45 na svom terenu protiv Breše, u petom kolu Lige šampiona.

- Mislim da će nam biti potrebna najbolja utakmica ove sezone da bismo došli do pobede, ali mislim i da smo spremni za to. Dočekujemo ih sa velikom željom da uz dobru igru dođemo do novih bodova - dodao je Vujasinović.

Informer

Vladimir Vujasinović na konferenciji za novinare

Posle četiri kola Novi Beograd je treći skorom od po dve pobede i poraza, a Breša se nalazi na deobi prvog mesta Grupe A sa Olimpijakosom, sa tri pobede i porazom.

- Ovo je još jedna teška utakmica u nizu. Razlika je u tome što smo u međuvremenu imali kraći period da se odmorimo i malo napunimo baterije posle zgusnutog kalendara teških utakmica. Nadam se da smo uspeli da se osvežimo i vratimo preko potrebnu energiju kako bismo dočekali Brešu na najbolji način. Predstoji nam zaista težak zadatak - naveo je Vujasinović.

Grčki reprezentativac i prvotimac novobeogradske ekipe Angelos Vlahopulos bio je u timu Breše prošle sezone kada je u žestokoj konkurenciji osvojila titulu u Italiji.

- Mislim da će utakmica biti izuzetno fizički teška i zahtevna. Breša je odlično pripremljen tim koji mnogo pliva, veoma je borben i uvek fokusiran. Mi smo spremni na to, a najvažnije za nas je da osvojimo tri boda, jer je ovo naša kuća i želimo da pobedimo svaku utakmicu na domaćem terenu - rekao je Vlahopulos.

Informer

Angelos Vlahopulos na meču protiv Olimpijakosa

Vlahopulos je naveo da se čudno oseća što će igrati utakmicu protiv doskorašnjih saigrača i trenera, svojih prijatelja.

- Oni su deo mog života, oni su u mom srcu i deo moje karijere. Ipak, oni su moji protivnici 32 minuta u bazenu. Možemo da popijemo piće, kafu ili odemo na večeru, ali u bazenu smo protivnici i svako od nas želi da ostvari pobedu. Zato smo tu i zato igramo na ovom nivou - rekao je Vlahopulos.