Autor: Informer.rs

19.12.2021.

19:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

RUKOMET IZ DRUGE DIMENZIJE! Norvežanke su ŠAMPIONKE sveta!

Svet ima novog vladara - Norveška je posle velike borbe i ogromnog preokreta savladala Francusku u finalu planetarne smotre i stigla do nove titule - 29:22 (12:16). 

Francuskinje su na Svetsko prvenstvo stigle kao glavne favoritkinje, ali je meč protiv Srbije pokazao da se neće prošetati do novog trofeja. Na drugoj strani žreba, Norvežanke su išle korak po korak i na kraju brutalnom odbranom u drugom poluvremenu došle do ubedljive pobede nad Francuskinjama. 

Izabranice Olivera Krombolca bile su vrlo dobre u prvom poluvremenu, bekovska linija Granier-Zadi sjajno je funkcionisala, dok je konce u odbrani držala Fopa. Ipak, uspela je Norveška na krilu Rajštadove da smanji zaostatak pred odlazak na odmor - 16:12!

Informer

Francuska je primila 12 golova za čitavo prvo poluvremen, a za uvodnih deset u drugom isto toliko golova. Proradio je u nastavku top Nore Mork koja je svojim golom donela prednost Norvežankama od +5!

Norvežanke je do pobede predvodila Rajštadova sa osam golova, Nora Mork dodala je pet, kao i Bratset Dale. Sa druge strane, Alison Pino je postigla četiri, a Fopa tri.