25.12.2021.

23:57

Foto: Reuters

Sport

POVRATAK NA MESTO USPEHA! Španac preuzeo Vardar

Kako se navodi, 45-godišnji Dejvis će voditi skopski klub do kraje ove sezone, nakon čega će uprava i španski trener razgovarati o produženju ugovora.  

Na mesto glavnog trenera Vardara 1961 Dejvis dolazi umesto Veselina Vujovića, sa kojim je, posle nekoliko meseci, 11. decembra prekinuta saradnja zbog loših rezultata.

Dejvis je već bio deo stručnog štaba Vardara od 2014. do 2018. i tada je zajedno sa Raulom Gonzalesom osvojio prvu tutulu šampiona Evrope za skopski klub, a sa timom je još jednom učestvovao na fajnal-foru Lige šampiona.

Takođe je bio i šef stručnog štaba ženskog kluba Vardar.

Nakon Vardara Dejvis je bio pomoćnik u reprezentaciji Rusije, selektor Egipta, a posednji angažman mu je bio na mestu trenera mađarskog Vesprema.

Predsednik Vardara Mihajlo Mihajlovski je izjavio da je zadovoljan što je brzo rešeno pitanje trenera i da je između mnogo ponuđenih opcija izabrao Dejvisa zbog toga što je već ranije bio deo Vardara, poznaje deo igrača i govori makedonski.  

- Angažovanjem Dejvisa naši ciljevu u ovoj sezoni ostaju isti - istakao je Mihajlovski za klupski sajt.

Napominje se da Vardar 1961 pripreme za prolećni deo sezone počinje 10. januara, a već u februaru se nastavlja takmičenje u makedonskoj ligi, regionalnoj Seha ligi i Ligi šampiona. 

- Posle remija u Bitolju protov Eurofarm Pelistera sve je bliža 15. titula u makedonskom šampionatu, a ostaju i šanse za plasman u osminu finala EHF Lige šampiona - navodi se u saopštenju skopskog kluba.