Autor: Informer.rs

13.01.2022.

21:45

Foto:

Sport

DVE GODINE BEZ PORAZA! Đerona je ČUDOTVORAC! Srbija OŽIVELA pod španskim stručnjakom!

Srbija je savladala Ukrajinu na startu Evropskog prvenstva sa 31:23, a Orlovi su uprkos svim problemima ostavili izuzetno dobar utisak na premijeri. 

Sigurno da su igrači zaslužni za uspehe, ali čovek koji je preokrenuo čitavu situaciju u nacionalnom timu je španski selektor Toni Đerona. Orlovi nisu poraženi tačno dve godine, a poslednji poraz upisali su 13. januara 2020. godine u Gracu. 

Trener francuskog Šatra sada ima bilans od sedam pobeda i zlata vredan remi protiv Francuske u Kreteju kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Informer

Nije poznat Đerona kao preterano rečit čovek, njegova dela vide se na terenu, pa je tako bilo i posle Ukrajine. Španac je bio izuzetno smiren kada je sumirao meč, ali je dodao da je pobeda došla lakše nego očekivano. 

- Nije billo lako. Ukrajina ima dobre igrače, ali uspeli smo da ostavrimo naše zamisli. Važna pobeda za nas. Nije bilo lako prethodnih dana, kako u Staroj Pazovi, tako i po dolasku u Segedin. Situacija sa korona virusom nas je poremetila. Zavodoljan sam kao je ekipa reagovala. Sada je fokus na Hrvatskoj. Znamo šta nas očekuje, ali treba da se odmorimo, da spremimo dobro taj meč - kratak je bio Đerona.