17.01.2022.

18:54 >> 18:58

Foto: AP/Photo

Sport

UFC VEGAS 46: Kejter PRETUKAO Čikadzea!

Iako se na kladionicama Čikadze, koji je imao niz od sedam pobeda, vodio kao favorit, Kejter, koji je napravio godinu dana pauze nakon što ga je Maks Holovej pretukao, sve je iznenadio, a ponajviše Gruzijca.

U prvoj rundi u Ejpeks sali, Čikadze je bacio nekoliko nožnih udaraca i otvorio borbu baš kako se očekivalo. Sve dok je Giga držao distancu on je kontrolisao i Kejtera. Međutim, u jednom trenutku neoprezno je krenuo na "haj kik" nakon čega se okliznuo. To je Kejter iskoristio i bukvalno se bacio na Čikadzea, oborio ga u parter i kontrolisao ga do kraja prve runde.


Poznato je da je Čikadze vrhunski kik-bokser, koji ima neverovatan arsenal udaraca, ali isto tako se i zna da nije sjajan u parteru. Zbog toga je Giga u drugu rundu ušao mnogo opreznije, a Kejter je krenuo da sprovodi svoj plan.


On se Gruzijcu približavao i smanjivao distancu, a za to vreme je bacao ručne udarce. Giga je uzvraćao, međutim Kejter je primio sve Gigine udarce gotovo ni ne trepnuvši.   
Prelomni trenutak druge runde, a i celog meča je bio Kejterov lakat iz okreta kojim je Čikadzea pogodio po sred lica. Giga je ostao bez snage i svi njegovi udarci su postali slabi, dok je Kejter kao buldožer išao ka njemu i uništavao ga laktovima. 


Krajem pete runde, Čikadze je nakon nekoliko udaraca laktom od strane Kejtera, završio na podu i u nokdaunu. Kejter se ponovo bacio na njega, ali ga je zvono sprečilo da dovriš Gruzijca. Uprkos tome Kejter je slavio, a sudije su meč bodovale (50-45, 50-45, 50-44).