Autor: Informer.rs

17.01.2022.

23:42

Foto: reuters

Sport

KARABATIĆ POSLE POBEDE: Bili smo MOTIVISANI! Nismo očekivali OVO!

- Očekivali smo tešku utakmicu. Dva poslednja meča protiv Srbije nismo uspeli da pobedimo. Jednu smo izgubili, jednu odigrali nerešeno. Znalo samo da je ovo bitna utakmica i za Srbiju da ide u drugu rundu, ali i za nas da prenesemo dva boda u Budimpeštu. Bili smo veoma motivisani. Od starta smo igrali jaku odbranu. Žerar je odlično branio, ulio nam je snagu. Nismo imali lake šuteve u prvom poluvremenu, ali smo sve pogađali- rekao je Karabtić za Mozzart Sport.

Karabatić je istakao da su sve zamisli selektora ispunili u prvih 30 minuta, ali žali zbog slabijeg drugog poluvremena.

Informer

 

- Možda smo u finišu pali, ali smo zadovoljni pobedom. Srbija je dobra ekipa. Bilo je i 10 razlike za nas, to zaista nismo očekivali. Odbana nam je bila fokus, sproveli smo sve što smo zamislili. Stvorili smo probleme Srbiji, nismo je dozvolili lake golove u pozicionom napadu. Srbija nije imala rešenje u prvih 30 minuta.

Kako vam se čini Srbija pod komandom Tonija Đerone?

- Nije na meni da ja to procenjujem. Meni je u prvom planu moj tim. Uspeli smi da nas dobiju u kvalifikacijama prošle godine, tada su bili bolji, sada smo to mi! Danska je i dalje prvi favorit. Vratio joj se Lauge, kompletni su, dok smo mi oslabljeni neigranjem četvorice igrača. Mislim da smo uspeli u ovim utakmicama da nadomestimo njihov izostanak - zaključio je Karabatić.