Autor: Informer.rs

24.01.2022.

17:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

RUKOMET REŽIRA NAJVEĆA ČUDA! Islanđani DEKLASIRALI Francuze, a onda dobili LEKCIJU od eliminisanih Hrvata!

Naučio nas je rukomet kroz istoriju postojanja da favoriti ne postoje, a to se potvrdilo još jednom. Ovoga puta u MVM Domu u Budimpešti. Hrvati su kao potpuni autsajderi izašli na megdan Islanđanima koju su pre samo dva dana pregazili Francusku sa devet razlike, ali su Kauboji u triler završnici izvojevali tešku pobedu i ostali u trci za treće mesto na tabeli - 23:22 (10:12). 

Istini za volju, Ribari su protiv Francuske ostali bez šest stalnih reprezentativaca, a bez njih su igrali i protiv Hrvata. Igrači koji su doneli trijumf nad Trikolorima, očigledno od zamora, nisu pružili ništa u duelu sa Kaubojima, te je četa Hrvoja Horvata zasluženo slavila. 

Informer

Bili su Islanđani bolji rival u prvom poluvremenu, na odmor otišli sa dva gola prednosti, ali je sve stalo posle petnaestominutnog odmora. Na gol Hrvata stao je Ivan Pešić, golman Štutgarta se razbranio i doneo preokret svojoj reprezentaciji. Kauboji su sredinom drugog dela imali i pet golova prednosti, no, Island se je uspeo da se vrati i donese dramu u završnicu. 

Imali su nominalni gosti i napad za pobedu u 59. minutu kada je Asgeirson, strelac četiri gola, pokušao da savlada Pešića i tom prilikom napravio tehničku grešku. Usledila je brza kontra Hrvata i fantastična završnica Anta Gadže. Bio je to prvi gol na meču za bombardera skopskog Vardara. Pokušali su Islanđani u poslednjih deset sekundi da stignu makar do gola, ali nisu uspeli. 

Informer

Pobedi Hrvatske najviše se rađuju Francuzi koji će, ukoliko večeras savladaju Crnu Goru, imati dva boda više od Islanda i mnogo mirnije čekati rasplet u grupi.