Autor: Informer.rs

30.01.2022.

10:12

Foto: printscreen

Sport

BRUTALNO, AMERIKANAC ISPREBIJAO RUSA! Prštalo je na sve strane, Bader i dalje neporažen! (VIDEO)

Bila je ovo vrlo neizvesna borba, teška za obojicu. Bader je na kraju slavio, a 29-godišnji Moldavski doživeo je prvi poraz pod okriljem Belatora, nakon šest uzastopnih pobeda.

Kad je teška kategorija u pitanju, Bader je i dalje neporažen (4-0-0, 1 NC). Jednoglasnom odlukom (48-47 x3), slavio je protiv pulena Fedora Emelianenka.

Posle žestoke borbe Rajan je došao do pobede. Borba dvojice sjajnih teškaša, uglavnom je protekla pretežno u klinču. Bader je Moldavskog rušio tri puta, dok je Moldavski imao čak 9 uspešnih rušenja. Pogodio je Rus i više udaraca (78-66), ali je Bader je bio nešto konkretniji posebno u prvoj rundi jer je Amerikanac uzdrmao Rusa već posle  30-ak sekundi borbe.


Ruski borac dobro se izvukao iz teške situacije i ubrzo je došao do rušenja. Ali, pridigao se i Amerikanac, a do kraja runde, upisao je i da upiše jedno rušenje. Tokom druge runde, Rus je u dva navrata rušio Amerikanca.

Rajan u nastavku borbe nije uspeo da uspostavi nikakvu kontrolu, ali se vratio u četvrtoj i još jednom srušio Moldavskog. Ovaj je uspeo da se pridigne, ali je Bader do kraja runde upisao još jedno rušenje.

Gledali smo jednu razmenu udaraca u nastavku okršaja, a onda je Rajan dobro pogodio desnicom i uzdrmao Moldavskog. Konsolidovao se ipak Rus, pa je on uzdrmao Badera koji je uzvratio sa nekoliko udaraca laktovima.  Ruski borac došao je do još jednog rušenja krajem borbe, ali sudije su ipak presudili u korist Badera.

Bader je već dobio idućeg izazivača. Radi se o Kongu, 46-godišnjaku s kojim se borio 2019. godine, za pojas prvaka teške kategorije. Meč je prekinut  u prvoj rundi, nakon što ga je Armerikanac nenamerna ubo u oko.