Autor: Informer.rs

30.01.2022.

19:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

LUDAČKO FINALE! Švedska golom u poslednjoj sekundi postala ŠAMPION EVROPE (VIDEO)

Šveđani su u velikom finalu pobedili Špance rezultatom 27:26 (12:13).

Reprezentacija Švedske je maltene tokom celog prvog poluvremena imala gol ili dva prednosti, ali je u završnici Španija napravila seriju 4:1 kojom je došla do preokreta i prednosti od 13:12 posle pola sata igre.

U nastavku je "crvena furija" čuvala prednost, koju je sredinom drugog poluvremena preuzela skandinavska reprezentacija. Šveđani su u dva navrata čak imali i po dva gola prednosti, ali su Španci u završnici došli do izjednačenja.

Međutim, u poslednjem napadu Švedske su Španci napravili faul za sedmerac, a Niklas Ekberg je u poslednjoj sekundi meča preciznim udarcem doneo Švedskoj titulu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su baš Ekberg i Oskar Bergendal sa po pet golova, dok je Hampus Vane postigao gol manje.

Adrijan Figeras je za reprezentaciju Španije postigao šest golova, koliko je upisao i Aleks Gomes, a Ian Tarafeta je dodao pet pogodaka.

Švedskoj je ovo rekordno peto zlato na Evropskim prvenstvima, prvo posle 2002. godine, dok je Španiji ovo bilo četvrto vezano finale, a prethodna dva puta su bili prvaci Evrope.