Autor: Informer.rs

01.02.2022.

17:10

Foto: Privatna arhiva

Sport

DOMINACIJA SRPKINJE! Anja Ilić opet pokazala da je najbolja skijašica na Balkanu

Oba dana Ilićeva je na najvišem stepeniku podijuma bila ispred Bugarke Kaline Nedialkove i Delie Reit iz Rumunije. Oba puta bilo je tesno, prvog dana takmičenja sve tri su bile u 5 sekundi, dok je drugog dana Anja Ilić bila nešto ubedljivija. Raduje da na međunarodnim takmičenjima stasavaju i mlade snage. Tako je, još uvek petnaestogodišnja, Ana Jeremić u Grčkoj bila osma na obe trke, drugog dana je njen zaostatak bio malo veći od 3min, što je uzevši u obzir njene godine i iskustvo, dobar rezultat.

Informer

Anja Ilić

- Naše devojke u senioskoj konkurenciji su pokazale zavidan nivo forme, raduju nas dobri rezultati koji svakako da mogu da budu još bolji. Moramo nastaviti da vredno radimo i to će se videti na stazi i u narednim takmičenjima - rekla nam je selektorka srpske nordijske reprezentacije Mina Ilić.

Informer

 

Do duple pobede došao je i Rumun Florin Dolhasku, Bugarin Danijel Peškov je oba puta bio drugi a na dva podijumu je bilo još mesta za Gabiela Kožokarua i Todora Malčova u dva dana. U trci na 10km iskustvo je sticao i Đorđe Paunović kome internacionalne trke mnogo znače pošto ima  16 godina. On je zauzeo 15. i 16. mesto ovoga vikenda Balkan kupa u Grčkoj.

U Pigadii su se takmičili i nordijci iz mlađih kategorija. Kod devojčica uzrasta do 15 godina u trci na 2500m, u oba dana, najbolja je bila Lamija Salihagić dok je Jelena Joksimović na 1250m u konkurenciji do 12 godina bila druga.

Informer

 

Kod dečaka prvo mesto na jednoj od trka osvojio je i Andrija Tošić u konkurenciji do 15 godina a Mladen Stanković je bio peti. Drugog dana Tošić je ponovo bio prvi a Stanković je poboljšao vreme i rezultat i bio je odmah iza, na drugoj poziciji.

Do završetka sezone najbolje srpske nordijce očekuju još takmičenja u okviru Balkan kupa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i veliko filale je krajem marta u Turskoj. Pre svega toga, naša reprezentacija otputovaće sledeće nedelje na pripreme na Jahorinu.