Autor: Informer.rs

03.02.2022.

22:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

RUKOMET SE BORI SA VETRENJAČAMA! Šveđani prvaci EVROPE, ali bez predstavnika u deset NAJPLAĆENIJIH na svetu!

Kako se poslednjih godina u sportu najčešće prati trag novca, tako i u rukometu sve više para vrti gde ništa drugo neće. Ipak, činjenica da je Švedska osvojila Evropsko prvenstvo, a da nema predstavnika među deset najplaćenijih rukometaša sveta govori da se rukomet koliko-toliko drži van granica. 

Naravno, svote koje najbolji rukometaši prihoduju na godišnjem nivou su mesečna zarada osrednjeg fudbalera, pa je tako po podatcima "Totalsporta" u prethodnoj godini na konto ugovora najviše dobio Mikel Hansen. Danski bombarder nastupa za Pari Sen Žermen, a u 2021. godini plata mu je iznosila 1.500.000 evra. 

Odmah posle njega je i Nikola Karabatić koji takođe nastupa za svece. Rukometaš Francuske, rodom Srbin, ima nešto manja primanja - 1.000.000 evra, a važi za jednog od najboljih u istoriji sporta! Treće mesto pripada danskom veteranu Hansu Lindbergu koji u Fukse Berlinu prima nešto oko 850.000 evra. 

Informer

Četvrti na spisku je kapiten Hrvatske i Kila - Domagoj Duvnjak. Srednji bek nemačkog velikana važi za jednog od najboljih rukometaša današnjice, a njegova godišnja plata iznosi svega 800.000 evra. Sto hiljada manje na godišnjem nivou zaradi Kristijan Bjornsen, Norvežanin koji brani boje Olborga. 

Šesto mesto takođe pripada Hrvatu. Luka Cindrić kreator igre Barselone u Kataloniji zarađuje isto koliko i Bojornsen - 700.000 evra. Sedmi je Niklas Landin Jakobsen, golman Kila i danski reprezentativac - 650.000 evra, sedli Aleš Gomez sa pola miliona godišnje u dresu Barselone koliko dobija i Aron Palmarson u Alborgu. Poslednji na spisku je Aitor Arino koji takođe nastupa za Barselonu i zarađuje nešto manje od pola miliona - 475.000 evra!