15.02.2022.

16:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

RUSKINJA SE RASPLAKALA! Valijeva najbolja nakon kratkog programa umetničkog klizanja na ZOI

 

Ona je do prvog mesta stigla osvojivši 82.16 boda, a na kraju nastupa se raspokala na klizalištu. Na drugom mestu našla se njena sunarodnica Ana Šerbakova sa 80.20 boda, dok je Japanka Kaori Sakamoto treća sa 79.84 boda.

Program se završava u četvrtak takmičenjem u slobodnom stilu.

Ukoliko se Valijeva nađe medju tri najbolje posle slobodnog programa, neće biti održana ceremonija dodele medelja. Ruskinja je pod istragom zbog dopingovanja, ali joj je dozvoljeno da se takmiči. Dodela medalja biće održana tek kada se istraga okonča.

Informer

 

Ukoliko petnaestogodišnja Ruskinja zauzme jednu od prve tri poziciji neće biti ni dodele cveća posle takmičenja u pojedinačnoj konkurancija.

Valijeve (15) u proteklom periodu zbog doping afere koja ju je uzdrmala. Ipak, Sud za sportsku arbitražu je odlučio da ona ipak može da nastavi s takmičenjem, što je ona i učinila u pojedinačnoj konkurenciji.

Informer

 

Nešto ranije tokom dana, iz MOK-a su progovorili i povodom čitave situacije, te su otkrili Kamilinu argumentaciju kako je dospeo nedozvoljen lek u njen organizam. Naime, ona je rekla da je greškom konzumirala lek svog dede.

Ipak, očigledno je bilo i uticaja kompletnog skandala na mladu Kamilu, izašla je na klizalište i stvarno je pružila sve od sebe, međutim, greška kod prvog doskoka joj je uskratila još bolji rezultat.