15.02.2022.

21:09

Foto: tanjug

Sport

OKUPILI SE NAJBOLJI RVAČI SRBIJE PRED EP: Možemo do 3 medalje!

Srpski rvači spremaju se za Evropsko prvenstvo do 23 godine u Plovdivu (od 7. do 11. marta), a seniorsko EP se održava u Budimpešti od 28. marta do 3. aprila.

Na pripremama je učestvovalo 12 srpskih rvača: Zurab Datunašvili, Viktor i Mate Nemeš, Sebastijan Nadj, Aleksa Erski, Branko Kovačević, Aleksa Ilić, Mario Vuković, Igor Gavrilović, Žarko Dickov, Sebastijan Kolompar i Aleksandar Simović.

Dokmanac je dodao da bi rvači na predstojećem EP do 23 godine trebalo da produže kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

- Mislim da možemo da osvojimo tri odličja. Najozbiljniji kandidati su Kovačević, prošlogodišnji bronzani sa prvenstva sveta do 23 godine, kao i Vuković i Ilić -  rekao je on.

Informer

 

Rvači u sredu putuju u Bugarsku, gde ih očekuje učešće na turniru Nikola Petrov u Sofiji.

- Raspored je prilično zgusnut. Velike obaveze i napori nas očekuju sve do septembra. Program je žestok, ali to je vrhunski sport koji zahteva veliko odricanje. Po završetku učešća na tom turniru naši rvači do 23 godine idu u Plovdiv na šampionat Evrope, a seniori će svoje završne pripreme pred šampionat evrope u Madjarskoj odraditi u Zrenjaninu - istakao je on.

Dokmanac je dodao da je započet ambiciozan projekat, koji se sprovodi u Vojvođanskoj rvačkoj akademiji.

- Okupili smo 40 najtalentovanijih rvača od 15 do 20 godina, medju kojima je 15 devojaka i 25 momaka. Plan je da se sa njima veoma ozbiljno radi u narednom periodu. Obavljena su prva testiranja, a želja nam je da ih okupljamo svakog meseca i detaljno pratimo njihov rad i razvoj" zaključio je Dokmanac.

Beograd će ove godine biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju, koje se održava od 10. do 18. septembra