Autor: Informer.rs

17.02.2022.

16:32

Foto: Reuters

Sport

VALIJEVA OSTALA BEZ MEDALJE! Prvo je PLAKALA zbog zlata, sada je zbog PADOVA ostala bez njega!

Najveća senzacija ZOI u Pekingu 15-godišnja Kamila Valieva zauzela je 4. mesto i ostala bez medalje na ovom takmičenju. Srebro je osvojila Aleksandra Trusova iz Rusije, dok je bronza pripala Japanki Kaori Sakamoto.

Ana Šerbakova je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu u pojedinačnoj konkurenciji. Mlada Kamila Valijeva je bila najveći favorit, ali je pala pod pritiskom i imala je ogromne greške i nekoliko padova zbog čega je završila bez medalje.

Očekivalo se da će Kamila napraviti nekoliko četvorostrukih skokova, da će plesati po ledu kao što je bio slučaj u utorak u kratkom programu ali ništa od toga se nije desilo.

Odmah je pokazala nesigurnost, imala je probleme prilikom doskoka, a kada je jednom završila na ledu bilo je jasno da od zlata nema ništa. Izgorela je u želji Kamila i na kraju ostala čak i bez medalje. Valijeva je posle ovog teškog poraza bila neutešna a smogla je snage da čestita Ani Šerbakovoj.

Talentovana Ruskinja je imala sjajan program, izvodila je četvorostruke skokove, a zahvaljujući boljem kratkom programu u utorak imala je bolji učinak od Aleksandre Trusove. Trusova je potpuno zasenila konkurenciju i imala je najbolje ocenjen nastup u četvrtak, ali je ipak završila sa srebrom. Bronzana je bila Japanka Kaori Sakamoto.