Autor: Informer.rs

19.02.2022.

18:59

Foto: tanjug/ap photo

Sport

TO, SRBINE! Srebro za Majdova u Izraelu!

Sjajni srpski džudista je u produžetku zlatnim poenom izgubio od takmičara iz Azerbejdžana, Mamadali Mehdijeva. Majdov je svoj prvi meč radio je protiv Ušangi Margijanija (Gruzija), nakon čega je redom dominantno pobeđivao Li Kohmana iz Izraela i Ivan Felipa Silva Moralesa sa Kube.

U finalnoj borbi protiv neugodnog takmičara iz Azerbejdžana, Mamadali Mehdijeva, Nemanja je u produžetku posle velike borbe izgubio zlatnim poenom. Odlično se borio Nemanja u svom prvom nastupu nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Inače, Nemanja je učesnik druge kategorije Olimpijskog programa "Pariz 2024".

Naše džudistkinje, Milica Nikolić i Andrea Stojadinov u kategoriji do 48kg završile su svoj nastup prvog dana ovog turnira.

Milica Nikolić ostvarila je plasman na 5. mesto. Ona je svoj nastup krenula sjajno, ostvarivši dve pobede, i to protiv Francuskinje Pont i Špankinje Figueroa. U polufinalu susrela se sa takmičarkom iz Italije, Frančeskom Milani od koje je izgubila. Ona se u meču za treće mesto borila za bronzanu medalju, ali je takmičarka iz Mongolije, Bavudorj ovoga puta bila bolja.

Andrea Stojadinov je sjajno otvorila svoje takmičenje. Ona je u svom prvom meču pobedila Belgijanku Luis Peti. U trećem kolu eliminacija susrela se sa Italijankom Milani koja je ovog puta bila uspešnija. Svoju šansu za bronzano odličje, Andrea je tražila kroz repesaž, ali Špankinja Figueroa dobila meč repesaža. U konačnom plasmanu, Andrea Stojadinov zauzela je 7. mesto.