Autor: Informer.rs

01.03.2022.

09:41

Foto: Starsportphoto

Sport

NOVA UDARAC! Rusija ostala bez Svetskog prvenstva za odbojkaše!

FIVB donela odluku da se planetarni šampionat održi na nekom drugom mestu

Upravni odbor FIVB smatra da bi  zbog svega što se dešava u Ukrajini bilo nemoguće pripremiti i organizovati planetarni šampionat u Rusiji, pa je zbog toga odlučio da oduzme domaćinstvo toj zemlji. O ovoj odluci su obavešteni Odbojkaški Savet Srbije i Organizacioni komitet SP 2022.

Informer

 

FIVB je saopštila da će tražiti alternativnog domaćina, ili više njih, kako bi svim reprezentacijama osigurala bezbednost i mirno učešće u festivalu odbojke.

Informer

 

Prvenstvo u Rusiji je bilo planirano da se odigra od 26. avgusta do 11. septembra. Naša reprezentacija je smeštena u grupu A zajedno sa Portorikom, Tunisom i Rusijom.

Ruski sportisti trpe posledice zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, a akspresno im je zabranjeno da učestvuju na velikim takmičenjima

Zbog sukoba između ove dve zemlje, UEFA je prvo Rusiji oduzela domačinstvo finala Lige šampiona, koje je trebalo da bude odigrano u Sankt Peterburgu. 

Potom je odlučila da izbaci Spartak iz Moskve iz daljeg takmičenja, fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz svih FIFA i UEFA takmičenja, dok je MOK reprezentativcima Rusije zabranio takmičenje u svim sportovima na najvećim takmičenjima, Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

Bonus video