Autor: Informer.rs

01.03.2022.

13:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRAĆO, PRAVOSLAVCI, NEMOJTE SE BORITI SA NAMA... Ukrajinski šampion otišao u rat i poslao poruku Rusima!

Prvak u teškoj kategoriji Aleksandar Usik voli  Rusiju, pa se obratio bratskom narodu i Vladimiru Putinu.

- Želeo bih da se obratim narodu Rusije. Ako se smatramo braćom, pravoslavcima... Ne dozvolite vašoj deci da idu u našu zemlju. Nemojte se boriti sa nama. Takođe, predsedniku Vladimiru Putinu poručujem: Ti možeš da zaustaviš ovaj rat. Molim te, samo sedi i pregovaraj bez zahteva. Naša deca, supruge i bake se kriju po podrumima... Mi smo ovde u svojoj kući. Drugačije ne možemo. Branićemo se. Prekini! Prekinu ovaj rat - napisao je Usik, svetski šampion teške kategorije u verzijama WBA, IBF i WBO, koji je u maju ili junu trebalo da se bori sa britanskim bokserom Entonijem Džošuom.

Lomačenko je u Teritorijalnoj odbrani Belgorod-Dnestrovski, a vojsci su se pridružili i Vladimir i Vitalij Kličko, inače i gradonačelnik Kijeva.

Informer

 

- Niko drugi nam neće odlučivati kako bi trebalo da živimo. Ja sam Ukrajinac i ja sam borac... Naše najjače oružje je želja da živimo u slobodnoj zemlji. Izabrali smo put kojim želimo da idemo. Mi smo evropska zemlja i želimo da te vrednosti budu implementirane u naše društvo rekao je Vladimir Kličko, koji se prijavio za rezervni sastav ukrajinske vojske.

Aleksandar Usik je rođen u Simferopolju, na Krimu, pa je u početnim godinama ruske aneksije ovog poluostrva pričao da će za njega to zauvek ostati deo Ukrajine.

Rusi su naša braća, mi smo svi Sloveni - rekao je bokser koji obožava Rusiju.