02.03.2022.

14:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

ASTRONOMSKA LOVA! Šampion Formule 1 POTPISUJE istorijski ugovor!

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferštapen će potpisati novi ugovor sa Red Bulom, jedan od najskupljih u istoriji tog sporta, vredan između 40 i 50 miliona evra godišnje, preneli su danas holandski mediji.

Kako je preneo Telegraf, holandski vozač će potpisivanjem novog višegodišnjeg ugovora ostati u Red Bulu i posle 2023. godine, kada mu ističe stari ugovor.

List navodi da će 24-godišnji Ferštapen potpisati ugovor na četiri ili pet godina, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Vozač će zarađivati između 40 i 50 miliona evra godišnje, odnosno, između 33 i 42 miliona funti na godišnjem nivou.

Taj ugovor biće jedan od najskupljih u istoriji Formule 1. Spekuliše se da sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Ser Luis Hamilton godišnje zarađuje 40 miliona funti.

Direktor Red Bula Helmut Marko rekao je prošlog meseca da je kompanija u pregovorima sa Ferštapenom oko novog ugovora.

Marko je prošle godine otkrio da je Hamiltonov ugovor preskup za Formulu 1 i da bi za plate vozača trebalo uvesti ograničenja.

Holanđanin je prošle godine, posle kontroverznih odluka direkcije trke u Abu Dabiju, poslednje u sezoni, osvojio prvu šampionsku titulu u karijeri. Maks je tada naglasio da bi želeo da provede celu karijeru u Red Bulu.